Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bytom : Mistrzowie kulinarnych zmagań w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

MANO
W Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Bytomiu, odbyły się VI Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno – Hotelarskie pod hasłem „Kuchnia Polska Dawniej a Dziś”. Warsztaty, zorganizowane w piątek, połączono z obchodami 70-lecia istnienia szkoły.

Specjalne pokazy kulinarne przygotowali m.in. mistrzowie znani z programu Top Chef - Adrian Feliks i Marcin Czubak

Nie zabrakło prezentacji zastosowania amerykańskich blenderów najnowszej generacji. Był też pokaz baristy, prezentacja i zastosowanie miodów pitnych z Niedzicyoraz prezentacje pracodawców współpracujących z ZSGH (hotele, restauracje, biura podróży). Uczniowie swoje umiejętności sprawdzali w konkursach, m.in. nakrywania i dekoracji stołów, konkursie
barmańskim, fotograficznym i wiedzy o szkole.

fot. Patrycja Janczuk i Helena Skrzipek

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bytom.naszemiasto.pl Nasze Miasto