Rynek Smaku w Bytomiu ma potrwać do niedzieli. Jego kluczowym punktem ma być Remigiusz Rączka, który w piątek 17 listopada od godz. 12 do 15 będzie kręcił tam swój program kulinarny. Ponadto Rynek Smaku ma odwiedzić Radio Piekary, a na samym Rynku możemy znaleźć wyroby rękodzielnicze oraz produkty regionalne, jak informuje plakat reklamujący całe wydarzenie.
I faktycznie, znajdziemy tam m.in. tradycyjnie już oscypki, chleb ze smalcem i cebulką, wyroby mięsne, sery z Podhala, miody czy produkty z Włoch. Obok tego są też takie produkty, jak paski do spodni, pościele, japońskie noże czy skarpetki z imieniem. Z czego to wynika? Zapytaliśmy o to biuro prasowe Urzędu Miejskiego w Bytomiu. - Podpisane umowy dotyczą oferty kulinarnej jak i usług handlowych - odpowiedziano nam.
Rynek Smaku na bytomskim Rynku będzie czynny do niedzieli w godz. 11-19.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?