Makaron Lubella 5-Jajeczna od teraz z jaj od kur z wolnego wybiegu

Materiał informacyjny Lubella
Marka wprowadziła zmianę do receptury znanej już konsumentom linii makaronów.

W odpowiedzi na trendy panujące wśród konsumentów oraz w trosce o dobrostan kur marka Lubella zmieniła receptury linii makaronów Lubella 4 oraz 5 Jajeczna. W efekcie teraz do produkcji używane są jaja od kur z wolnego wybiegu. Dzięki tej zmianie naturalny smak i domowość makaronów Lubella Jajeczna będą doskonałym uzupełnieniem tradycyjnego rosołu czy pomidorowej jak u babci.

*

Lubella Jajeczna dba o smak naturalnie

Tradycyjny rodzinny obiad nie obędzie się bez aromatycznej zupy. Podczas jej przyrządzania warto sięgać po wysokiej jakości, naturalne produkty, by zapewnić rodzinie to, co najlepsze. Lubella, jako największy markowy producent makaronów w kraju, zdecydowała się wprowadzić zmianę w recepturze, wybierając do produkcji makaronów 4- i 5-jajecznych jaja od kur z wolnego wybiegu. Sięgając po te produkty, mamy gwarancję wysokiej jakości i niezmiennie doskonałego smaku, które są pożądane przez konsumentów. To świetna okazja, aby przenieść się wspomnieniami do czasów dzieciństwa, kiedy to nasze babcie serwowały najlepszy rosół czy pomidorową z delikatnym makaronem z wiejskich jajek. Wybierając makarony Lubella Jajeczna, przyczyniamy się także do poprawy dobrostanu kur.

Sekret smaku Lubella Jajeczna 4 i 5 jaj

Makaron Lubella Jajeczna powstaje według tradycyjnego przepisu, sprawdzonego przez pokolenie naszych mam i babć. Do jego produkcji wykorzystywana jest najwyższej jakości mąka, a w ślad za udoskonaleniem receptury - jajka od kur z wolnego wybiegu. Takie połączenie sprawi, że każda potrawa będzie smakowała jak u babci i przywoła najlepsze wspomnienia z dzieciństwa. Makaron Lubella będzie świetnym uzupełnieniem domowego rosołu, pomidorowej czy grzybowej.

- W codziennym gotowaniu bardzo cenię sobie tradycyjne produkty, które wydobywają wszystko, co najlepsze z każdej potrawy. Pamiętam smak domowego makaronu, który przygotowywała własnoręcznie moja babcia i wreszcie udało mi się znaleźć produkt, który niesamowicie mi go przypomina. Makaron Lubella 4- i 5-Jajeczny wygląda i smakuje jak makaron mojej babci. - mówi aktorka Ela Romanowska.

Makarony z serii Lubella Jajeczna 4 i 5 jaj dostępne są w następujących wariantach:

• Lubella 5-Jajeczna nitki 400g

• Lubella 5-Jajeczna krajanka 400g

• Lubella 5-Jajeczna wstążka 400g

• Lubella 4-Jajeczna fale 250g

• Lubella 4-Jajeczna świderki 250g

• Lubella 4-Jajeczna krajaneczka 200g

Lubella inspiruje!

Rosół staropolski z pieczonej kaczki

*

Składniki:
porcja kaczki np. dwa udka
1 sztuka cebuli
4 sztuki marchewek
1 sztuka korzenia pietruszki
1 sztuka pora
0,5 sztuki selera
5 ziaren ziela angielskiego
2 sztuki liścia laurowego
Sól i pieprz – do smaku
1 opakowanie makaronu Lubella Jajeczna Krajanka

Przygotowanie:

Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C. Następnie umieścić w garnku i zalać zimną wodą, około 5 cm ponad poziom mięsa.

Do ciepłej wody dodać warzywa, ziele oraz listki laurowe. Doprawić solą oraz pieprzem i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować przez około 2-3 godziny.

Gotowy bulion można przecedzić. Podawać z ugotowanym makaronem Lubella Jajeczna 5 jaj Krajanka.

Lubella radzi

Makaron 5-Jajeczny jest doskonałym uzupełnieniem rosołu. Czy wiesz, jak sprawić, by zupa była klarowna jak u babci? Podczas gotowania, dolewaj co jakiś czas odrobinę wody. Dzięki temu unikniesz zagotowania, a rosół zyska odpowiedni kolor i nie będzie mętny.

Makaron 5-Jajeczny jest doskonałym uzupełnieniem zupy pomidorowej. Jak wydobyć bogaty aromat pomidorów? Podsmaż je na patelni z odrobiną oleju, zmiksuj i dodaj do bulionu. Jeśli korzystasz z gotowego przecieru lub koncentratu, przed dodaniem go do wywaru, również możesz go podgrzać na odrobinie tłuszczu.

*

Materiał oryginalny: Makaron Lubella 5-Jajeczna od teraz z jaj od kur z wolnego wybiegu - Nasze Miasto

Dodaj ogłoszenie