MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Samozapłon autobusu wiozącego dzieci na wycieczkę szkolną (ZDJĘCIA)

Samozapłon autobusu wiozącego dzieci na wycieczkę szkolną (ZDJĘCIA)

Probierz wyczytywał nazwiska na... turnieju golfowym. Kibice w szoku

Probierz wyczytywał nazwiska na... turnieju golfowym. Kibice w szoku

Polecamy

Nowe dopłaty dla przemysłu energochłonnego. Firmy mogą liczyć na wsparcie

Nowe dopłaty dla przemysłu energochłonnego. Firmy mogą liczyć na wsparcie

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Światowy Dzień Hamburgera. Wraca moda na fast foody!

Kontrola zabawek przed Dniem Dziecka. 1/3 miała nieprawidłowości

Kontrola zabawek przed Dniem Dziecka. 1/3 miała nieprawidłowości