Gwiazdy Masterchef Junior gotują w bytomskiej Agorze

Magdalena Grabowska
Do centrum handlowego Agora Bytom przybyły tłumy, a to wszystko za sprawą odbywających się dzisiaj warsztatów kulinarnych z gwiazdami z popularnego programu „Masterchef Junior”.

Mateusz Truszkiewicz oraz Amelka Gardas pokazywali jak zrobić bruchettę z pastą z suszonych pomidorów oraz grillowaną brzoskwinię z szynką parmeńską i kozim serem.

- Bardzo mi się podoba Bytom, jest tutaj dużo ludzi, oczywiście jak to na Śląsku, są bardzo przyjaźni i bardzo pozytywnie nastawieni do gotowania. Cieszę się, że tu jestem. Mam nadzieję, że zainspiruję wszystkich gotowaniem, bo to przecież wielka frajda! – opowiada Ameka.

- Pierwsze danie smakowało i mam nadzieję, że kolejne dania też wszystkich zadowolą – dodaje Mateusz Truszkiewicz.
Gotowanie dzieci nadzorował Mateusz Gessler – jeden z członków znanej rodziny restauratorów, juror programu „Masterchef Junior”.

- Ślązacy jesteście niesamowici! Zupełnie lepiej się dla was gotuje niż dla ludzi w Warszawie – powiedział do widowni Mateusz Gessler.

Wśród gości specjalnych pojawił się także Mateusz Czekierda, utalentowany szef kuchni. O godzinie 17.00 pokaże jak zrobić lody ciasteczkowe z ciekłym azotem.

Szczepienia mają przyspieszyć. Szczepionki nie będą marnowane

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie