Kinga Paruzel : Receptą na sukces jest praca, wiara w siebie i pasja
Kinga Paruzel, finalistka I edycji programu kulinarnego MasterChef, spotkała się z uczniami Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu. Znana kulinarna blogerka i autorka książek, opowiedziała młodzieży, jak zaczęła się jej kulinarna przygoda, jakich przypraw używa w kuchni i czym obecnie się zajmuje.
- Receptą na sukces jest praca i wiara w siebie. I przede wszystkim pasja. Zawsze mówię : jeśli masz pasję, to już osiągnąłeś sukces. Nie wyobrażam sobie życia bez pasji – mówiła Kinga Paruzel.
– My, osoby, które były w programie to pasjonaci. Ja wcześniej byłam dość nieśmiała, wolałam kontakt ze zwierzętami, w stajni z końmi, czułam się najlepiej. Nie lubiłam wychodzić przed szereg. Program pomógł mi przełamać wstyd i rozwijać się – podkreślała w rozmowie z uczniami Kinga Paruzel.
Przyznała jedna również, że sam program nie jest gotową przepustką do kariery.
To już drugie spotkanie w szkole, organizowane w ramach projektu „Zawód od podszewki”. Realizatorami programu są nauczyciele, Agnieszka Stroba oraz Rafał Kapica. W ramach programu uczniowie spotkają się ze współczesnymi autorytetami, osobami , które odnoszą sukcesy zawodowe w dziedzinie gastronomii, hotelarstwa, turystyki i nie tylko. Ma to dodać motywacji i energii młodym ludziom, którzy często obawiają się swoich pierwszych kroków w zawodowym życiu.
Gościem pierwszego spotkania był Krzysztof Drabik – trzykrotny Mistrz Polski, Mistrz Europy, Chin i Dalekiego Wschodu oraz Wicemistrz Pucharu Świata w sztuce flair(nowoczesna sztuka barmańska)
Więcej w piątkowym DZ Bytom - 26 czerwca
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?