Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak gotuje Mateusz Gessler? Sprawdź w sobotę w Agorze Bytom

mat. prasowe
Schab marynowany z kolorowymi paprykami od Mateusza Gesslera, widowiskowe lody, które powstają z wykorzystaniem ciekłego azotu, konkurs z tajemniczą skrzynią w roli głównej. 11 marca w Agorze Bytom pojawią się mistrzowie kuchni i gwiazdy telewizji. Początek o godzinie 11.00. Wstęp wolny.

W sobotę Agora Bytom zaprasza na kulinarną przygodę z udziałem mistrzów kuchni i gwiazd telewizji. W galerii handlowej pojawi się Mateusz Gessler - kucharz i restaurator, który zasłynął jako wymagający juror programu „Masterchef Junior”. Towarzyszyć mu będą byli uczestnicy tego programu - Amelia Gardaś i Mateusz Truszkiewicz. Goście specjalni nie tylko spotkają się z klientami Agory Bytom, ale również dla nich ugotują. Co znajdzie się w menu?

Menu:
·

Przystawka: bruschetta z pastą z suszonych pomidorów i kozim serem w wykonaniu Mateusza Truszkiewicza
·

Przekąska: grillowana brzoskwinia z szynką parmeńską w wykonaniu Amelii Gardaś
·

Dania główne: schab marynowany z kolorowymi paprykami i mini burgery w wykonaniu Mateusza Gesslera
·

Deser: lody, które powstaną z wykorzystaniem ciekłego azotu w wykonaniu szefa kuchni Mateusz Czekierda

Na tym nie koniec atrakcji. Na uczestników spotkania czekać będą warsztaty kulinarne. Rodziny przygotują fantazyjne muffiny, zdrowe sałatki, spróbują nietypowych owoców i warzyw. Nie zabraknie zabaw z nagrodami: odgadywania smaków, ubijania piany na czas czy konkursu na najdłuższą obierkę. Wszystkim tym wydarzeniom towarzyszy konkurs na Facebooku Agory Bytom na najciekawsze zdjęcie obrazujące rodzinne gotowanie (fotografię należy też skomentować – dlaczego to dana rodzina powinna wziąć udział w dalszej części zabawy). Spośród nadesłanych propozycji organizatorzy wybiorą dwie rodziny, które zmierzą się ze sobą w rywalizacji kulinarnej. Ich zadaniem będzie przygotowanie dania z produktu, który znajdzie się w tajemniczej skrzyni. Nagrodą dla obu rodzin będzie sprzęt AGD.

- Zaprosiliśmy uczestników i jurora programu „Masterchef Junior” ponieważ wierzymy, że wspólne gotowanie może rozwijać umiejętności i kreatywność, a przy okazji bawić i zbliżać - mówi Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom. - Zapraszamy całe rodziny. Dobra zabawa gwarantowana – dodaje.

Agora Bytom to multigaleria w centrum Bytomia. Na prawie 57 tys. mkw. mieści się 120 sklepów oraz punktów usługowych, klub fitness, centrum rozrywki, kino, i sala widowiskowa. Tylko w ostatnim czasie swoje salony otworzyły tutaj marki: Yes, Pako Lorente, Top Shop, Out.Let, Jankes, Pierogarnia, Mr Rolls, a także trzy stoiska – Golden Rose, eSmokingWorld i Ormilla. Właścicielem obiektu jest norweska spółka Borgestad ASA, a zarządzaniem galerią zajmuje się spółka Idea Property & Asset Management.

„Juniorzy gotują”
11 marca 2017 r.
Agora Bytom – strefa restauracyjna, poziom +2
Wstęp wolny – zapraszamy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bytom.naszemiasto.pl Nasze Miasto